Facebook rajongói oldalt mindenáron!?

2009.11.29. 10:51 Ernő007

Az utóbbi időben gombamód megszaporodtak a Facebook-on a rajongói oldalak. Ez a trend elég tisztán látszik, ráadásul mivel jómagam is elég szép időt töltök el ezen az oldalon (egyrészt munka másrészt egyéni szórakozás miatt) így állandóan bele is ütközö újabb és újabb csoportokba.

Számomra öröm, hogy sokan vannak, akik mernek lépni és felismerik a közösségi média szerepét, ugyanakkor a másik részről pedig bánat...

Bánat és bosszúság azért, mert ahelyett, hogy "ésszel" használnák a Facebook rajongói oldalakat a következő forgatókönyv szerint készítik el őket.

  • Létrehozzuk az oldalt, kitöltjük az alap információkat
  • Majd pedig meghívjuk az összes lehetséges ismerősünket, hogy csatlakozzanak egy domain névhez... ahol amúgy nulla információ van arról, hogy mi is ez, és arról is, hogy miért is lesz jó neki, ha csatlakozik ehhez a rajongói oldalhoz

Innentől kezdve pedig az egész "reklám szagú". A közösségi médiát könyörgöm NE ARRA használjuk fel, mint az apróhirdetési oldalakat, itt egy nem hagyományos marketinget kell követni. Az emberek tudatosan menekülnek a reklámok elől... csak azt keresik, ami nekik fontos, vagy ami érdekli őket, most akkor erőltessük rájuk egy új csatornán amit mi szeretnénk? Ez működik?

A fenti stratégiával véleményem szerint inkább az ellenkezőjét érjük el! Gyűjtünk 10-20 rajongót, mert az ismerőseink csatlakoznak (hogy ne bántsanak meg minket, ne tűnjenek bunkónak), de a hosszútávú stratégia nem ez. Nagyon jó leírások találhatóak a neten arra, hogy hogyan is érdemes ezt csinálni, nézzünk körül először inkább ott, mint a saját fejünk után menjünk egy ismeretlen piacon.


Szeretnék értesülni az e-commerce.blog.hu új bejegyzéseiről.

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Szólj hozzá!

Címkék: facebook online marketing webáruház webáruház marketing

A bejegyzés trackback címe:

https://e-commerce.blog.hu/api/trackback/id/tr561560354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

E-commerce - Kereskedj JÓL a weben!

Hasznos blog webáruház fejlesztésén gondolkodó cégeknek vállalkozásoknak. Kikerülhető csapdák melyeket a nem kompetens cégek jelentenek és bizonyítottan működő eszközök, melyekkel a profit növelhető. Felület e-kereskedőknek tapasztalataik megosztására.
További kérdések, információk: horvath@webseo.hu

OptimumClick PPC Agency Manchester UK

© Horváth Ernő - A blog tartalmát a szerzői jog védi. A bejegyzések bármely része magáncélokra, nem-üzleti jellegű weboldalakhoz változtatás nélkül és a forrásra való pontos és megfelelő hivatkozással ( e-commerce.blog.hu) szabadon másolható, terjeszthető elektronikus és nyomtatott formátumban. Üzleti jellegű felhasználás csak a szerző írásos engedélyével lehetséges, minden jogszerűtlen felhasználás 10.000 Ft+Áfa/szó összegű kártérítést von maga után.

Friss topikok

Linkblog

süti beállítások módosítása