"Bérelhető webáruház-gyilkos megoldás" a Magentotól.

2011.02.12. 12:07 Ernő007

A múltkor már írtam egy bejegyzést arról, hogy a mikro cégek által fejlesztett hazai fejlesztésű általános webáruház motorokról mi a véleményem. Ez azóta sem változott, viszont nagyon jó volt végre érvelni és érveket meghallgatni a blogon mások által. Akkor sem tudtam eléggé hangsúlyozni, hogy nem minden hazai fejlesztésű webáruház motor rossz, de van egy méret ami alatt nincsen értelme ilyet készíteni, és ezt nagyon sokan nem veszik figyelembe.

 

Tulajdonképpen hasonló a helyzet a bérelhető webáruházak piacán is. Pár webáruház motor szépen fejlődik, míg egyesek valahol leragadtak a 2005-ös lehetőségek környékén. A probléma egy bérelhető webáruházzal is nagyon sokrétű lehet, itt teljesen más problémák jönnek elő, mint az egyedi fejlesztés esetében. Nézzünk meg néhányat:

  • Termék adatok és vevőadatok exportálásának lehetősége: Nem egy esetet láttam, hallottam, amikor nem volt arra lehetősége a megrendelőnek, hogy a bérelhető áruházából az adatokat áttöltse egy másik áruházba. Nyilván akitől bérli a rendszert neki nem az az érdeke, hogy a felhasználó könnyen el tudjon onnan költözni egy másik helyre. Így egy váltáskor az adatok elveszhetnek.
     
  • Saját domain név: Nem minden bérelhető webáruház rendszer támogatja azt, hogy a felhasználónak saját domain neve legyen, vagyis az áruház boltom.valami.hu vagy valami.hu/boltom név alatt érhető el. Szintén ha szolgáltatót váltunk az eddig erre a domainre mutató linkeket elveszítjük és tulajdonképpen kezdhetjük elölről az építkezést, amivel jelentős anyagi hátrányt szerezhetünk, mert arra az időre bizony az organikus találatokból jövő látogatók kiesnek.
     
  • Nem tart lépést a piaci fejlődéssel: Ezt első körben nagyon nehéz eldönteni, hogy melyik bérelhető webáruház motor fog eltűnni egy idő után és melyik az amelyiket folyamatosan fejleszteni fogják. Ami már hosszú idő óta megy az nyilván biztosabb, hogy nem tűnik el a piacról, viszont sok esetben pont azok azok amelyekhez 4-5 éve alig nyúltak és nem fejlesztettek hozzá dolgokat. Éves szinten 20.000-30.000 Ft-ból egy tárhelyet is nehéz kihozni, nemhogy egy komplett bérelhető szoftvert.
     
  • Keresőoptimalizálás támogatásának hiánya: Sajnos ezen áruházak egy része még mindig táblázatos szerkezetű és nem támogatja a rövid webcímes linkeket, pedig ezek már alap követelmények lennének a SEO szempontjából. Ugyanakkor azt is meg kell említeni, hogy a valami.hu/boltom struktúra miatt a Google keresőben viszonylag gyorsan jó helyre lehet kerülni egy ilyen webáruházzal.

 

Amerikában is nagyon sok jó bérelhető webáruház rendszer van, kíváncsi vagyok, hogy a Magento vajon tud-e annyi plusszt hozzátenni ebben a szegmensben is a piachoz, hogy a régóta ott lévő konkurenciát megszorongatja, gondolok itt pl. a Shopifyre vagy a Volusionre.

 

A magam részéről nagyon kíváncsi vagyok a Magento Gora, szerintem már nem kell sokat várnom rá!


Szeretnék értesülni az e-commerce.blog.hu új bejegyzéseiről.

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Szólj hozzá!

Címkék: magento webáruház készítés

A bejegyzés trackback címe:

https://e-commerce.blog.hu/api/trackback/id/tr612655696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

E-commerce - Kereskedj JÓL a weben!

Hasznos blog webáruház fejlesztésén gondolkodó cégeknek vállalkozásoknak. Kikerülhető csapdák melyeket a nem kompetens cégek jelentenek és bizonyítottan működő eszközök, melyekkel a profit növelhető. Felület e-kereskedőknek tapasztalataik megosztására.
További kérdések, információk: horvath@webseo.hu

OptimumClick PPC Agency Manchester UK

© Horváth Ernő - A blog tartalmát a szerzői jog védi. A bejegyzések bármely része magáncélokra, nem-üzleti jellegű weboldalakhoz változtatás nélkül és a forrásra való pontos és megfelelő hivatkozással ( e-commerce.blog.hu) szabadon másolható, terjeszthető elektronikus és nyomtatott formátumban. Üzleti jellegű felhasználás csak a szerző írásos engedélyével lehetséges, minden jogszerűtlen felhasználás 10.000 Ft+Áfa/szó összegű kártérítést von maga után.

Friss topikok

Linkblog

süti beállítások módosítása