Nem csak az APEH figyeli a webáruházakat!

2009.10.26. 22:55 Ernő007

Várható volt, hogy előbb-utóbb más hatósági szerv is elkezdi ellenőrizni a webáruházakat. A napokban több helyről is hallottunk olyan információt mely szerint a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság hivatalos levelet intézett a webáruház üzemeltetőjéhez. A bírságok a legtöbb esetben a következő szabálytalanságok miatt voltak:

  • 18 éven felüli tartalmat (pl. szexhop) megjelenítő webáruháznak nincsen nyitóoldala és nem hívja fel a látogatók figyelmét arra, hogy az oldalra csak akkor léphet, ha már elmúlt 18 éves.
  • Szeszesitalt is árusító webáruház nyitólapján nem lehet szeszesitalt népszerűsítő tartalom, reklám stb.!
  • Webáruházak esetében is meg kell jelölni az egységárat, pl. egy 0,7L-es palack esetében ki kell írni, hogy mennyi 1L-nek a bruttó fogyasztói ára.

Amennyiben valaki kapott más jellegű felszólítást is, úgy kérem, hogy írja meg nekem: horvath@webseo.hu és akkor megoszthatjuk a többi webshop tulajdonossal is, hogy minden webshop tulajdonos jogkövető magatartást tudjuk tanusítani!


Szeretnék értesülni az e-commerce.blog.hu új bejegyzéseiről.

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

1 komment

Címkék: büntetés webáruház

A bejegyzés trackback címe:

https://e-commerce.blog.hu/api/trackback/id/tr761477647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adamk 2009.10.27. 15:35:10

A fogyasztóvédelmi bírság elkerülése érdekében született a torvenyeswebaruhaz.com weboldal és az ott letölthető e-book, minden webáruház tulajdonos figyelmébe ajánlom (ingyenes, nem kell feliratkozni a letöltéshez)!

E-commerce - Kereskedj JÓL a weben!

Hasznos blog webáruház fejlesztésén gondolkodó cégeknek vállalkozásoknak. Kikerülhető csapdák melyeket a nem kompetens cégek jelentenek és bizonyítottan működő eszközök, melyekkel a profit növelhető. Felület e-kereskedőknek tapasztalataik megosztására.
További kérdések, információk: horvath@webseo.hu

OptimumClick PPC Agency Manchester UK

© Horváth Ernő - A blog tartalmát a szerzői jog védi. A bejegyzések bármely része magáncélokra, nem-üzleti jellegű weboldalakhoz változtatás nélkül és a forrásra való pontos és megfelelő hivatkozással ( e-commerce.blog.hu) szabadon másolható, terjeszthető elektronikus és nyomtatott formátumban. Üzleti jellegű felhasználás csak a szerző írásos engedélyével lehetséges, minden jogszerűtlen felhasználás 10.000 Ft+Áfa/szó összegű kártérítést von maga után.

Friss topikok

Linkblog

süti beállítások módosítása