Google Analytics - Mérjünk mindent!

2009.11.01. 12:49 Ernő007

Most látom csak, hogy még nem is írtam bejegyzést a Google Analytics eszközével kapcsolatosan. Holott már akkor tervbe volt véve, amikor kezdtem az e-commerce.blog.hu-t, de ezekszerint ez a mai napig elmaradt.

Azt a tapasztalatunk, hogy a weboldallal vagy webáruházzal rendelkező cégek nagy részének fogalma sincsen arról, hogy mi történik a weboldalán, avagy honnan jönnek, mennyit vannak ott, milyen tartalomra kíváncsiak a látogatók. Egyszerűen csak van a weboldal és statisztika nélkül, vagy ha van statisztika akkor is az a válasz, hogy "nem tudom mi azelérhetősége, nem szoktam nézni".

Hát így azért valljuk be elég nehéz megélni az Internet, hogy teljesen sötétben tapogatózunk! Amennyiben nincsen statisztika a weboldal mögött, akkor nagyon ajánlom a következő statisztikát használni: Google Analytics

Mire használható egy statisztika és mit tudunk elkerülni ha folyamatosan figyeljük a statisztikát:

  • Napi átlagos látogatószám (ne csodálkozzunk hogy senki sem hív minket, ha a weboldalunk átlagos látogatószáma 10 körül mozog)
  • Visszafordulási arány (hány %-a a látogatóknak megy vissza anélkül, hogy további oldalakat tekintene meg)
  • Weboldalon eltöltött átlagos idő (mennyire találják érdekesnek a látogatók weboldalunkat)
  • Látogatók paraméterei (böngésző, ország, nyelv)
  • Milyen weboldal tartalmakat néznek meg a látogatók (melyik tartalom érdeklo őket a legjobban és melyik a legkevésbé)
  • Milyen irányba mennek a látogatok a weboldalon (melyik tartalom után melyik másik tartalmat olvassák el)
  • Forgalom forrásai (honnan jönnek a látogatók? Keresők? Linkek? Fizetett kampányok?)
  • Milyen kulcsszóra jönnek be a látogatók a Google és egyéb keresőkből? (hogyan találnak ránk a potenciális látogatók, jók-e nekünk azok a kulcsszavak amelyekkel bejönnek az oldalunkra)
  • Az egyes kulcsszavakhoz/forgalom forrásaihoz megnézhetjük a weboldal használatot (nem mindegy, hogy az X helyről jövök átlagosan 2:00 percet vagy 0:10 percet töltenek el az oldalon)
  • Ezenkívül lehetőségünk van beépíteni célokat is a rendszerbe (Célok: Árajánlat kérés, Hírlevélre feliratkozás, az sem mindegy hogy honnan jön a legtöbb hírlevélre feliratkozó)

Miért kell mindenképpen statisztikát használni? A válasz nagyon egyszerű! Statisztika nélkül lehetetlen professzionális online jelenlétet kialakítani. Statisztika nélkül nem tudjuk, hogy hol folyik el a pénz az online kampányokból, azt sem látjuk, hogy egy weboldalon megéri-e ott lenni vagy sem. A fizetett hirdetések hatékonyságát sem lehet mérni, egyáltalán az egész webes megjelenés pont attól hatékony, hogy minden mérhető. Statisztika nélkül ezt a mérhetőséget veszítjük el!


Szeretnék értesülni az e-commerce.blog.hu új bejegyzéseiről.

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Szólj hozzá!

Címkék: keresőmarketing keresőoptimalizálás online marketing webáruház webáruház marketing

A bejegyzés trackback címe:

https://e-commerce.blog.hu/api/trackback/id/tr121490620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

E-commerce - Kereskedj JÓL a weben!

Hasznos blog webáruház fejlesztésén gondolkodó cégeknek vállalkozásoknak. Kikerülhető csapdák melyeket a nem kompetens cégek jelentenek és bizonyítottan működő eszközök, melyekkel a profit növelhető. Felület e-kereskedőknek tapasztalataik megosztására.
További kérdések, információk: horvath@webseo.hu

OptimumClick PPC Agency Manchester UK

© Horváth Ernő - A blog tartalmát a szerzői jog védi. A bejegyzések bármely része magáncélokra, nem-üzleti jellegű weboldalakhoz változtatás nélkül és a forrásra való pontos és megfelelő hivatkozással ( e-commerce.blog.hu) szabadon másolható, terjeszthető elektronikus és nyomtatott formátumban. Üzleti jellegű felhasználás csak a szerző írásos engedélyével lehetséges, minden jogszerűtlen felhasználás 10.000 Ft+Áfa/szó összegű kártérítést von maga után.

Friss topikok

Linkblog

süti beállítások módosítása