Újdonság! Google Adwords javasolt kulcsszavak

2009.11.04. 20:46 Ernő007

A minap megjelent egy teljesen új funkció a Google Adwords rendszerében, mely a Lehetőségek menüpont alatt található meg. Átnéztem a legtöbb kampányomat és megtalálható benne ez a menüpont.

A menüpont lényege az, hogy az Adwords a rendszer ajánl nekünk kulcsszavakat a jelenlegi kampány alapján amelyre nem hirdetünk még, de szerinte lehetne/kellene. A rendszer kicsit olyan, mint a Google Keyword Suggestion Tool, ugyanakkor sokkal jobban ki van emelve és nem kell nekünk keresgetni kulcsszavakat hanem kapunk ajánlást.

A Lehetőségek menüpont annyiban más még, mint az előző verziója, hogy a Google által ajánlott kulcsszavakat lehet osztályozni, hogy mennyire találta el a Google algoritmusa az ajánlást, tehát egy visszacsatolást ad a rendszernek, hogy mit talált ami jó és mit talált ami nem jó, ez alapján pedig nyilván az újabb kulcsszavak ajánlást majd könyebben tudja elvégezni a rendszer.

Az egyik francia kampányunkra például 30.000-el több kereséshez ajánlott lehetőséget tehát ennyivel több embert érhetünk el havi szinten ha követjük az ajánlásokat, ami figyelemreméltó növekedés. Egyes magyar kampányokhoz sajnos azonban nem adott ilyet, de véleményem szerint ha ez elindul, akkor előbb-utóbb minden kampányhoz lesznek ilyen javaslatok és nyilvánvalóan egyre pontosabbak lesznek.

Azt hozzá kell tenni, hogy magyar szavak esetében is általában angol szavakat ajánl fel egyelőre a rendszer, tehát még nem lehet teljese mértékben csak ezekre az ajánlásokra hagyatkozni!

 


Szeretnék értesülni az e-commerce.blog.hu új bejegyzéseiről.

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Szólj hozzá!

Címkék: google keresőmarketing online marketing google adwords webáruház webáruház marketing

A bejegyzés trackback címe:

https://e-commerce.blog.hu/api/trackback/id/tr521500969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

E-commerce - Kereskedj JÓL a weben!

Hasznos blog webáruház fejlesztésén gondolkodó cégeknek vállalkozásoknak. Kikerülhető csapdák melyeket a nem kompetens cégek jelentenek és bizonyítottan működő eszközök, melyekkel a profit növelhető. Felület e-kereskedőknek tapasztalataik megosztására.
További kérdések, információk: horvath@webseo.hu

OptimumClick PPC Agency Manchester UK

© Horváth Ernő - A blog tartalmát a szerzői jog védi. A bejegyzések bármely része magáncélokra, nem-üzleti jellegű weboldalakhoz változtatás nélkül és a forrásra való pontos és megfelelő hivatkozással ( e-commerce.blog.hu) szabadon másolható, terjeszthető elektronikus és nyomtatott formátumban. Üzleti jellegű felhasználás csak a szerző írásos engedélyével lehetséges, minden jogszerűtlen felhasználás 10.000 Ft+Áfa/szó összegű kártérítést von maga után.

Friss topikok

Linkblog

süti beállítások módosítása