Marketingtorta - Fókuszban a webáruházak

2009.10.07. 22:05 Ernő007

Kissé el vagyok késve a blogbejegyzéssel, mert a Marketingtorta után nagyon összejöttek a dolgok. Illetve inkább előtte mert a rákészülés miatt sok tárgyalás átcsúszott erre a hétre.

Egyszóval megvolt a konferencia, egyrészt sikerként értékelem másrészt pedig nem. Az kiderült, hogy 200 ember előtt is tudok egészen jól beszélni. Ezzel kompenzálom azt, hogy a diákon túl kicsik voltak a betűk és a hátsó sorok már nem láttak semmit sem. Hiba volt részemről, hogy nem vittem zászlót, molinót, stb WebSEO felirattal, mások megtették a saját cégük logójával :(

Ami nekem személy szerint tetszett:

  • Maga az ötlet, hogy szükséges egy ilyen konferencia
  • Többen jöttek el, mint reméltük
  • Sok partnerem ott volt a hallgatóság között
  • Nem csak webáruház készítő cégek voltak, hanem kiegészítő szolgáltatást nyújtok is
  • Annak ellenére, hogy nem beszéltünk össze az öt webáruház készítő cég előadása teljesen másról szólt, mindenki más oldalról közelítette meg a témát, nem nagyon voltak ütközések
  • Sok esetben bár más oldalról megközelítve nagyjából azonosat mondták a webáruház készítő cégek, senki sem cáfolt rá a másikra vagy keveredett bele ellentétekbe ez azt jelenti, hogy a jelenlévők értettek a szakmához.
  • Ár-érték arányban nagyon jó volt a konferencia!
  • Szilágyi Róbert előadása, amit ajánlok mindenkinek megfontolni
  • Jó volt a sorrend, szinte egymásra épültek az előadások
  • A főbb témák érintve lettek, átfogó kép született a végére

Ami viszont nekem nem tetszett (ebben elérg kritikus leszek...):

  • Kicsi hely, kicsi vászon, rossz hangosítás, a vendégeknek nem volt asztaluk, ahol írhattak volna
  • Néhányan túlzottan magukat promózták, ne azt mondják el, hogy mit csináltak, hanem, hogy hogyan!
  • Sokkal több és szakmaibb dolgot vártam el, adatokat, tényeket, valami olyasmit amivel engem is meg tudnak lepni, kevés ilyen volt (Róbert még egyszer Gratula)
  • Hiányoztak ötletek, olyan megvalósítások amelyekkel még én sem találkoztam
  • Mindenki tartsa be a saját idejét! Én még hamarabb is végeztem...

Ezekután úgy érzem, hogy kellene csinálni egy ennél sokkal "szakmaibb" konferenciát is, ahol ténylegesen konkrét megoldások vannak, nem csak a Keresőoptimalizálás- Keresőmarketing fogalmainak tisztázása és hogy hogyan lehet a konverziót növelni lépésenként, hanem ha ezt csináljuk, akkor működik! Ha meg azt akkor nem és azért nem működik, mert... (Vagy az ilyen konferenciákat már mindenki oldja meg magának?)

Persze tudom, hogy nem lehet mindent uniformizálni, de mondjuk érdekelt volna, hogy az elveken kívül hogyan sikerült mondjuk az 1% konverziót 2%-ra növelni, egy esettanulmány vagy bármi! Mert az sajnos nem volt.. csak elvek. Persze ennek a konferenciának inkább az volt a célja hogy elmondja a lehetőségeket és elveket, de amit látszott az ott lévő emberek 85%-ának van webáruháza, őket inkább szerintem konkrétabb dolgok (is) érdekelnék.


Szeretnék értesülni az e-commerce.blog.hu új bejegyzéseiről.

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Szólj hozzá!

Címkék: konferencia marketingtorta webáruház konferencia

A bejegyzés trackback címe:

https://e-commerce.blog.hu/api/trackback/id/tr661435336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

E-commerce - Kereskedj JÓL a weben!

Hasznos blog webáruház fejlesztésén gondolkodó cégeknek vállalkozásoknak. Kikerülhető csapdák melyeket a nem kompetens cégek jelentenek és bizonyítottan működő eszközök, melyekkel a profit növelhető. Felület e-kereskedőknek tapasztalataik megosztására.
További kérdések, információk: horvath@webseo.hu

OptimumClick PPC Agency Manchester UK

© Horváth Ernő - A blog tartalmát a szerzői jog védi. A bejegyzések bármely része magáncélokra, nem-üzleti jellegű weboldalakhoz változtatás nélkül és a forrásra való pontos és megfelelő hivatkozással ( e-commerce.blog.hu) szabadon másolható, terjeszthető elektronikus és nyomtatott formátumban. Üzleti jellegű felhasználás csak a szerző írásos engedélyével lehetséges, minden jogszerűtlen felhasználás 10.000 Ft+Áfa/szó összegű kártérítést von maga után.

Friss topikok

Linkblog

süti beállítások módosítása