MLM rendszerű webáruház fejlesztése 1.

2009.08.26. 16:21 Ernő007

Az utóbbi idők egyik legnagyobb projektjén vagyunk túl: Organic Mission. Igazából nem is mondanám, hogy túl vagyunk rajta, mert még rengeteg a teendő a webáruházzal és a weboldallal, de jelen pillanatban a rendszer üzemel, és az össz vásárlások értéke három nap alatt olyan magas, hogy a legtöbb webáruház egy hónapos forgalma ekkora. Pontosan ezért nem tehetem meg, hogy ne ejtsek szót az MLM webáruházakról, illetve arról, hogy milyen különbségek vannak egy MLM és egy hagyományos webáruház esetében.

Az MLM webáruháznál nem kell marketing költséggel tervezni, hiszen a rendszer jellegéből adódóan az oldal népszerűsítését a partnerek végzik. Egy MLM webáruházhoz az ember csak akkor tud csatlakozni, ha van egy ajánlója, akinek megadja a kódját. Jelen esetben például az ajánló egy ilyen egyedi érkező linket küld szét ismerőseinek: http://www.organicmission.hu/partner/360446942 és aki ezen keresztül regisztrál, azt a rendszer automatikusan az adott partnerhez csatlakoztatja.

MLM webáruházak esetében az MLM fa és annak felépítése a legkritikusabb, illetve az ehhez kapcsolódó elszámoló rendszer. Ha az elszámoló rendszer hibázik, akkor a partnerek elbizonytalanodnak a rendszerrel szemben és nem fogják építeni az üzletüket. Ezért nagyon fontos, hogy az MLM webáruház és az elszámoló rendszer pontosan ugyanazokat az adatokat lássa. (Az elszámoló rendszer végi ugyanis a partnerek jutalékának kiszámítását.)

MLM webáruház esetén a partnerekről (vevők) is sokkal több információt kell tárolni, mert pl. a jutalékok fizetéséhez szükséges tudni a partnerek bankszámla számát illetve egyéb banki adatokat is.

Összességében a rendszer sokkal komplexebb, mint egy sima webáruháza és fejlesztési költsége is többszöröse annak, mert nem csak a webáruház költségével kell kalkulálni, hanem a jutalék elszámoló rendszerrel, illetve a partnereknek szánt weboffice költségével is. További tapasztalatok és különbségek később...


Szeretnék értesülni az e-commerce.blog.hu új bejegyzéseiről.

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://e-commerce.blog.hu/api/trackback/id/tr811340079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

E-commerce - Kereskedj JÓL a weben!

Hasznos blog webáruház fejlesztésén gondolkodó cégeknek vállalkozásoknak. Kikerülhető csapdák melyeket a nem kompetens cégek jelentenek és bizonyítottan működő eszközök, melyekkel a profit növelhető. Felület e-kereskedőknek tapasztalataik megosztására.
További kérdések, információk: horvath@webseo.hu

OptimumClick PPC Agency Manchester UK

© Horváth Ernő - A blog tartalmát a szerzői jog védi. A bejegyzések bármely része magáncélokra, nem-üzleti jellegű weboldalakhoz változtatás nélkül és a forrásra való pontos és megfelelő hivatkozással ( e-commerce.blog.hu) szabadon másolható, terjeszthető elektronikus és nyomtatott formátumban. Üzleti jellegű felhasználás csak a szerző írásos engedélyével lehetséges, minden jogszerűtlen felhasználás 10.000 Ft+Áfa/szó összegű kártérítést von maga után.

Friss topikok

Linkblog

süti beállítások módosítása