Google Adwords hirdetés, kampánykezelés külföldön

2009.08.02. 16:31 Ernő007

Sokszor merül fel az a kérdés, hogy egy Google Adwords kampány tervezését meg lehet-e csinálni itthonról vagy egy olyan cég kell hozzá, aki ismeri az adott ország viszonyait. Nos azt kell, hogy mondjam, hogy a Google Adwords rendszerével hirdetni az egyik legegyszerűbb egy másik országban, ha összevetjük mondjuk az egyéb online-offline hirdetési módokkal. Miért is?

- Nem kell kitalálni, hogy hol hirdetünk, vagy a Google.XX vagy a partneri hálózatot a Google a rendelkezésünkre bocsátja
- Nem fognak elszállni a költségeink, ugyanolyan tervezhető a kinti kampány is, mint a hazai
- Ugyanúgy 0% ÁFÁ-s számlát kapunk a hirdetésről, mint itthon
- Ugyanúgy mérhetőek a konverziók, a regisztrációk, mint idehaza
- Nem kell végig egy tolmácsnak segítenie, bizonyos esetben teljesen mindegy maga a szó, csak az átkattintási arány, átlagos pozíció, konverziós ráta alapján is lehet dönteni

A Google Adwords rendszer használatával igazából országhatárainkon túl sem lőhetünk nagyon mellé. A hirdetéseknek egyetlen hátránya az, hogy nem magyar pénztárcához vannak igazítva az árak (ez sem feltétlenül igaz, mert mondjuk Románia kifejezetten olcsó nekünk!), így hazai szemmel furcsának tűnhet, amikor 2-3 Eurót is kell fizetnünk egyetlen kattintásért a Google keresőben. Több sikeres kampányt is menedzseltünk hazulról, Románia: www.parfumexpress.ro és Franciaország: www.dentaleurope.fr szinte kivétel nélkül ezek a kampányok is ugyanazon az elven működnek, mint a hazaiak. A kampány tervezésénél nem mindig számít az, hogy a tervező érti-e az adott nyelvet sem, és tolmács sem szükséges, hogy állandóan a kampány tervező mellett üljön.
 


Szeretnék értesülni az e-commerce.blog.hu új bejegyzéseiről.

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://e-commerce.blog.hu/api/trackback/id/tr491281500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

E-commerce - Kereskedj JÓL a weben!

Hasznos blog webáruház fejlesztésén gondolkodó cégeknek vállalkozásoknak. Kikerülhető csapdák melyeket a nem kompetens cégek jelentenek és bizonyítottan működő eszközök, melyekkel a profit növelhető. Felület e-kereskedőknek tapasztalataik megosztására.
További kérdések, információk: horvath@webseo.hu

OptimumClick PPC Agency Manchester UK

© Horváth Ernő - A blog tartalmát a szerzői jog védi. A bejegyzések bármely része magáncélokra, nem-üzleti jellegű weboldalakhoz változtatás nélkül és a forrásra való pontos és megfelelő hivatkozással ( e-commerce.blog.hu) szabadon másolható, terjeszthető elektronikus és nyomtatott formátumban. Üzleti jellegű felhasználás csak a szerző írásos engedélyével lehetséges, minden jogszerűtlen felhasználás 10.000 Ft+Áfa/szó összegű kártérítést von maga után.

Friss topikok

Linkblog

süti beállítások módosítása