X-Faktor vagy Megasztár? - Harc a TV-ben és az Interneten...

2010.10.24. 18:19 Ernő007

Két nagyon hasonló tehetségkutató műsor versenyez egymással a TV nézők kegyeiért. Az előző bejegyzésemben a Megasztár 5. leendő nyertesének a nevét próbáltam a Google segítségével kideríteni. Most egy egészen más statisztikát hoztam nektek!

Két hete bombaként robban a hír, hogy a Megasztár áthelyezi műsorát péntek estére, hogy a két vetélkedő ne pontosan azonos időben fusson, a hírek jórészt arról szóltak, hogy a Megasztár menekül az X-Faktor elől.

Most végre megjött a Google statisztika amely az első pénteki Megasztár eredményeit mutatja a keresések tükrében. A Megasztár a pénteki áthelyezéssel egyelőre úgy néz ki, hogy elég sok "rákeresőt" nyert (A grafikonon a magyarországi megasztár és x faktor szavakra való rákeresések látszanak az elmúlt 30 napban). 

A becsült TV-s látogatottsági adatokat nem ismerve, bennem felmerül a kérdés, hogy ki menekül ki elől? A grafikonon jól látszik, hogy a Megasztár az első pénteki napon hihetetlen mennyiségű rákeresést generált az előző héthez képest, habár az X Faktor is képes volt növekedni, az ő növekedése nem ilyen mértékű. (Mivel az X Faktort sokan X-faktor, vagy X factor-ként keresik, ezért a két grafikon csalóka lehet, hiszen nem a teljes X-faktor nézőtábort mutatja a Megasztár nézőtáborral szemben, hanem az X Faktor nézőtábor legkeresettebb kulcsszavának az alakulását a Megasztár legkeresettebb kulcsszavával szemben.)

Ha megnézzük a nézettségi adatokban a változásokat akkor kiderül, hogy Megasztár nézettsége körülbelül 30%-kal nagyobb, mint az előző héten (Forrás: Mfor.hu) a Google irányából nézve a keresések száma azonban kb. 50%-kal nőtt meg. Sok keresés valószínűleg azért indult, hogy az emberek tájékozódjanak, hogy mikor kezdődik pénteken a műsor, de pár nap múlva meglátjuk, hogy a Megasztárnak sikerült-e megtartani a növekvő rákeresést az Interneten.

 

 


Szeretnék értesülni az e-commerce.blog.hu új bejegyzéseiről.

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Szólj hozzá!

Címkék: online marketing

A bejegyzés trackback címe:

https://e-commerce.blog.hu/api/trackback/id/tr482395610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

E-commerce - Kereskedj JÓL a weben!

Hasznos blog webáruház fejlesztésén gondolkodó cégeknek vállalkozásoknak. Kikerülhető csapdák melyeket a nem kompetens cégek jelentenek és bizonyítottan működő eszközök, melyekkel a profit növelhető. Felület e-kereskedőknek tapasztalataik megosztására.
További kérdések, információk: horvath@webseo.hu

OptimumClick PPC Agency Manchester UK

© Horváth Ernő - A blog tartalmát a szerzői jog védi. A bejegyzések bármely része magáncélokra, nem-üzleti jellegű weboldalakhoz változtatás nélkül és a forrásra való pontos és megfelelő hivatkozással ( e-commerce.blog.hu) szabadon másolható, terjeszthető elektronikus és nyomtatott formátumban. Üzleti jellegű felhasználás csak a szerző írásos engedélyével lehetséges, minden jogszerűtlen felhasználás 10.000 Ft+Áfa/szó összegű kártérítést von maga után.

Friss topikok

Linkblog

süti beállítások módosítása