Hirdess Facebook-on!

2009.09.07. 21:17 Ernő007

Ha még nem ismered a Facebook-ot, akkor itt az ideje. Magyarországon egyértelműen a legelterjedtebb közösségi portál az iwiw.hu. Az iwiw.hu Magyarország második leglátogatottabb oldala a Google.hu az első természetesen.

Az iwiw problémáit most nem akarom boncolgatni, de a második leglátogatobba közösségi portál a myvip.hu. NEM! Aki ezt hiszi az nagyot téved! Gyakorlatilag mától a Facebook lenyomta a MyVip-et és egyre jobban tör előre, jelenleg a 19. leglátogatottabb oldal, de hamarosan szerintem bekerül a top10-be is.

Ahogyan a Google-ön az Adwords segítségével úgy a Facebook-on is a saját hirdetés menedzselő rendszere segítségével lehet hirdetni. Ez eddig tulajdonképpen nem nagy kunszt, hiszen az iwiw-en is lehet! Több gond is van ezzel!

  • Egy megjelenésért 6-10 Ft-ot kell fizetni és nyilván nem lehet 1000-2000 megjelenést venni, mert az semmit sem ér.
  • A targettálási felár, vagyis, ha szűrni akarunk nemre, korra stb. akkor az +20%, tehát még drágábbá teszi a kampányt.
  • Az iwiw amúgy is hemzseg a reklámoktól, miért pont a mienkre kattintanának rá.
  • Az iwiw nem elérhető a nap egyes szakaszaiban és amikor elérhető akkor is lassú általában.

Tehát mit tehetünk akkor, ha mi 40-50 éves nőket szeretnénk megszólítani a kampányunkkal, vagy új termékünkkel? Adwords esetében megpróbálhatjuk kitalálni, hogy mire keresnek ezek a hölgyek, vagy használhatjuk a kevésbé hatékony tartalmi hálózatot és drukkolhatunk, hogy sikerül-e megtalálni azokat a helyeket, ahová járnak.

A Facebook esetében ennél sokkal egyszerűbb dolgunk van, hiszen a regisztrált tagok általában annyi információt megadnak magukról, hogy az alapján nagyon könnyen tudunk szűrni.

Milyen célzási lehetőségeink is vannak a Facebook esetében? 

Tudunk szűrni országra és nyelvre, nemre, tudunk szűrni kulcsszavakra amit a felhasználó adott meg magáról, hogy érdekli, tudunk szűrni munkahelyre a kapcsolat típusára, beszélt nyelvekre és felhasználói csoportokra aminek az adott felhasználó tagja.

Ezek olyan lehetőséget biztosítanak nekünk, amely egyszerűen páratlan. Nem kell az iwiw-en jól megszokott spammeléssel hirdetni, a Facebook rendszere ezt elintézi nekünk, ő majd megszólítja azokat a felhasználókat akiket érdekelhet a téma.

Érdekel a Facebook-on való hirdetés? Segítünk!


Szeretnék értesülni az e-commerce.blog.hu új bejegyzéseiről.

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://e-commerce.blog.hu/api/trackback/id/tr671366929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

E-commerce - Kereskedj JÓL a weben!

Hasznos blog webáruház fejlesztésén gondolkodó cégeknek vállalkozásoknak. Kikerülhető csapdák melyeket a nem kompetens cégek jelentenek és bizonyítottan működő eszközök, melyekkel a profit növelhető. Felület e-kereskedőknek tapasztalataik megosztására.
További kérdések, információk: horvath@webseo.hu

OptimumClick PPC Agency Manchester UK

© Horváth Ernő - A blog tartalmát a szerzői jog védi. A bejegyzések bármely része magáncélokra, nem-üzleti jellegű weboldalakhoz változtatás nélkül és a forrásra való pontos és megfelelő hivatkozással ( e-commerce.blog.hu) szabadon másolható, terjeszthető elektronikus és nyomtatott formátumban. Üzleti jellegű felhasználás csak a szerző írásos engedélyével lehetséges, minden jogszerűtlen felhasználás 10.000 Ft+Áfa/szó összegű kártérítést von maga után.

Friss topikok

Linkblog

süti beállítások módosítása