Hamarosan itt az 1.5-ös Magento Community Editon

2011.02.05. 09:08 Ernő007

Nagyon szépen fejlődik a Magento és már az 1.5-ös verziónál tart (egyelőre még csak rc és nem végleges) a Community Edition, vagyis az ingyenesen letölthető változat. Aki ismeri a Magentot az véleményem szerint tudja, hogy vannak benne olyan hibák amelyek néha nagyon bosszantóak, ilyen például az import amely 5 mp alatt importál be egy terméket, amely szokatlanul lassú és boszantó is. Természetesen minden valamire való Magento fejlesztő már írt rá saját eljárást amely 100-szor gyorsabban megteszi ugyanezt. Úgy tűnik, hogy erre a hibára a Variennél is rájöttek és most javítottak központilag az importon. Egyes mérések szerint eztán másodpercek alatt lehet akár 1000 terméket is importálni a Magentoba a gyári függvényeket használva.

De nem csak ez az egy újdonság van az 1.5 házatáján! Sőt, az imént ismertetett hiba inkább csak a fejlesztők életét könnyíti meg, tehát a webáruház tulajdonosok számára jórészt láthatatlan marad.

Nézzük milyen újdonságokat is szolgáltat az 1.5-ös verzió:

  • Sokkal gyorsabb import, körülbelül 1000 termék 4 másodperc alatt
  • Testreszabható rendelési státuszok, sajnos eddig a Magentoban nagyon sokat kellett dolgozni azért, hogyha az ügyfél valamilyen teljesen speciális rendelési státuszt szeretett volna, ezen státuszok most könnyen bővíthetőek az adminisztrációs felületen keresztül.
  • Nem szükséges új rendelést nyitni, ha a rendelésben változik néhány adat, a megrendelés utáni rendelés módosítás eddig is megoldott volt a Magentoban, azonban a régi rendelés egy új számot kapott. Tehát most az adminnak egyszerűbb dolga van, ha valaki rendelés után telefonál, hogy "elnézést, de nem arra a címre kérném a csomagot mégsem, hanem inkább erre..."
  • Magento Mobile, szerintem ez az igazán ütős változás! Az adminisztrációs felületen programozói tudás nélkül össze lehet állítani egy iPhone alkalmazást amely a webáruház funkcionalitását egészíti ki és az iPhone felületen teszi elérhetővé az áruházat alkalmazás formájában. A globális trendek a mobil vásárlás előretörését mutatják, (bővebben arról, hogy miért érdemes mobilra optimalizálni a webáruházat) ebben úttörő a Magento, amelyik alapvetően egy nem mobilra optimalizálst webáruház platform, de már az alapszoftverben is benne van az a modul amellyel mindenki a saját áruházához iPhone alakalmazást készíthet. Tehát nem mobilra optimalizált megjelenést, hanem iPhone alkalmazást, a kettő között igen nagy különbség van!

Úgyhogy izgatottan várjuk a 1.5-ös verzió megjelenését!


Szeretnék értesülni az e-commerce.blog.hu új bejegyzéseiről.

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Szólj hozzá!

Címkék: webáruház magento webáruház hatékonyság

A bejegyzés trackback címe:

https://e-commerce.blog.hu/api/trackback/id/tr802639979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

E-commerce - Kereskedj JÓL a weben!

Hasznos blog webáruház fejlesztésén gondolkodó cégeknek vállalkozásoknak. Kikerülhető csapdák melyeket a nem kompetens cégek jelentenek és bizonyítottan működő eszközök, melyekkel a profit növelhető. Felület e-kereskedőknek tapasztalataik megosztására.
További kérdések, információk: horvath@webseo.hu

OptimumClick PPC Agency Manchester UK

© Horváth Ernő - A blog tartalmát a szerzői jog védi. A bejegyzések bármely része magáncélokra, nem-üzleti jellegű weboldalakhoz változtatás nélkül és a forrásra való pontos és megfelelő hivatkozással ( e-commerce.blog.hu) szabadon másolható, terjeszthető elektronikus és nyomtatott formátumban. Üzleti jellegű felhasználás csak a szerző írásos engedélyével lehetséges, minden jogszerűtlen felhasználás 10.000 Ft+Áfa/szó összegű kártérítést von maga után.

Friss topikok

Linkblog

süti beállítások módosítása