Ki gondolta volna?

2012.01.09. 09:55 Ernő007

Először is, minden kedves olvasómnak B.U.É.K.! Köszönöm, hogy velem tartasz majd 2012-ben is! Igyekszem sok érdekes témát felvetni, persze nagy változások lesznek majd az életemben és ezért a blog is kicsit más lesz majd, de persze mindent a maga idejében.

A cím a mai elmélkedésem szüleménye, amikor is új Google hirdetésre leltem.

Gondoltam, nocsak végre egy érdekes oldal, amelyről mellesleg nem tudok. Persze webáruház szolgáltatóként nem kell mindenről tudnom, de sok-sok felkérést kapunk amúgy innen-onnan, hogy szerepeljünk itt és ott pénzért, hogy aztán majd mennyi üzlet fog jönni. Általában persze nem jön, legalábbis általában onnan nem jön, akik azt állítják, hogy mekkora üzleteket/forgalmaz fognak hozni.

De térjünk vissza aktuális témánkhoz: webaruhazmotor.hu

Az oldal lényegében egy nagy kérdőív amelyet ki kell tölteni ahhoz, hogy az ember megtudja, hogy melyik webáruház motor illik neki leginkább. A kérdések jó része releváns, tehát nem is hülyeségeket kérdez az oldal, ezek nagy részét magam is fel szoktam tenni, persze egy részük teljesen értelmetlen, pl. nem fontos a referencia / legalább 100 referencia legyen, vagy 1000-nél is több referencia legyen, lényegében a 100 és 1000 között már nem nagyon van különbség, és az 1000-et csak a bérelhető webáruház szolgáltatók tudják megugrani.

Sebtiben kis is lett töltve a kérdőív és a következő eredményt kaptam (természetesen egy e-mail cím beírása után)

Persze más eredményekkel is kipróbáltam a "szolgáltatást" és meglepő módon valahogyan mindig az Unas rendszere lett az amelyiket ajánlott a rendszer.

Ha mögé nézünk a dolgoknak, akkor érthető is, hogy miért az Unas rendszere nyert.

 

Innentől pedig elég megkérdőjelezhető az oldal "tisztasága", mivel az oldal helyileg az unas ns3.unas.hu szerverén foglal helyet.

Semmi bajom nincsen azzal, ha valaki tiszta versenyben hirdet/nyer/kommunikál.

Probléma akkor van, ha valaki egy "független" álca mögé húzódva próbálja meg értékesíteni a szolgáltatását, lényegében félrevezetésen alapuló eszközökkel. Ráadásul az oldalon sem adatkezelés sem semmi nincsen arra vonatkozóan, hogy mi történik azokkal az adatokkal amelyeket itt megadtam, úgyhogy ezt majd kíváncsian várom!

Kicsit furcsa így az oldalt: "A személyre szabott webáruház szolgáltató kalauznak hívni", ha az output minden esetben egyetlen rendszer. Ez vajon mennyire tisztességes piaci magatartás?


Szeretnék értesülni az e-commerce.blog.hu új bejegyzéseiről.

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

2 komment

Címkék: webáruház webáruház készítés

A bejegyzés trackback címe:

https://e-commerce.blog.hu/api/trackback/id/tr83529177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WebaruhazMotor 2012.01.20. 08:46:51

Személyes megtámadtatás címén szeretnék hozzászólni a témához, mint a webaruhazmotor.hu rendszer fejlesztője:

A legtöbb webáruházmotor forgalmazó üzemeltet függetlennek beállított blogot, a webaruhazmotor.hu ettől nem sokban különbözik, csak ennyiben: valódi tájékoztatást ad a látogatónak, hogy mire kell ügyeljen és nem másik szolgáltatót mocskol alaptalanul, lásd Tóth Mihály.

A webaruhazmotor.hu bármit is ajánl, azt ugyan úgy nem kötelező figyelembe venni, mint a blogok ajánlásait. Ha épp olyat ajánl, ahol van lehetőség ingyenes teszt időszakra, a leendő áruház üzemeltető eldöntheti, hogy megfelelő-e a számára vagy sem és kereshet mást.

Viltorwebaruhaz · http://viltor.hu 2012.01.25. 08:49:09

@WebaruhazMotor: Előrebocsátom, hogy minden tiszteletem az UNAS rendszeré, hiszen nagyon sok kereskedőt sikerült megnyernetek és egyéb területen is jó tapasztalataim vannak a hozzáértésetekkel.

Azonban a webaruhazmotor.hu működését én sem tartom teljesen korrektnek. Ha valaki blogot olvas, akkor azért nagyjából képet kaphat arról, hogy aki írja, az mit képvisel. Mondjuk ha valaki egyedi webáruházat fejleszt, akkor nyilván az egyedi rendszer előnyeit fogja ecsetelni a bérelhetővel szemben. Ha még azt is kiírja a blogjába, hogy "Horváth Ernő" (bocs a példáért, de ez volt a legközelebb), akkor teljesen tiszta a kép.

A webáruházmotor esetében semmilyen utalás nincs erre vonatkozólag, a látogató valóban azt hiheti, hogy egy abszolút független értékelést kap, holott erről szó sincs. Így szerintem kicsit meredek ezt a megoldást a blogokhoz hasonlítani.

Persze most erre mondhatod azt, hogy a Ti rendszeretek megfelel mindent bekattintott feltételnek, de azért gyanítom, hogy a kiértékelés mögött nem sok "if" sor van...

E-commerce - Kereskedj JÓL a weben!

Hasznos blog webáruház fejlesztésén gondolkodó cégeknek vállalkozásoknak. Kikerülhető csapdák melyeket a nem kompetens cégek jelentenek és bizonyítottan működő eszközök, melyekkel a profit növelhető. Felület e-kereskedőknek tapasztalataik megosztására.
További kérdések, információk: horvath@webseo.hu

OptimumClick PPC Agency Manchester UK

© Horváth Ernő - A blog tartalmát a szerzői jog védi. A bejegyzések bármely része magáncélokra, nem-üzleti jellegű weboldalakhoz változtatás nélkül és a forrásra való pontos és megfelelő hivatkozással ( e-commerce.blog.hu) szabadon másolható, terjeszthető elektronikus és nyomtatott formátumban. Üzleti jellegű felhasználás csak a szerző írásos engedélyével lehetséges, minden jogszerűtlen felhasználás 10.000 Ft+Áfa/szó összegű kártérítést von maga után.

Friss topikok

Linkblog

süti beállítások módosítása