Magento Tárhely kérdés

2010.01.31. 10:54 Ernő007

Ez a bejegyzés abszolut nem lesz hosszú, ellenben egy nagyon aktuális probléma hívja fel a figyelmet! Ez pedig a Magento tárhely kérdése.

Történt ugyanis, hogy a régi statikus weboldal helyére kellett egy helyen feletelepíteni a Magento alapú webáruházat, mert az ügyfél ragaszkodott hozzá, hogy ez így legyen! A tárhely bővítés után természetesen fel is fért a Magento, azonban jelezte, hogy neki ez-meg az modul még hiányzik, amit a tárhelyszolgáltató annyival elhárított, hogy márpedig azok a modulok fent vannak és olyan verziószám van fent, ami jó lesz a Magentonak.

A gyakorlat azonban jelen pillanatban úgy néz ki, hogy a tárhelyszolgáltató képtelen vagy nem akarja megoldani a problémát, általában minden 10. lekérdezés 502-es Bad gateway problémát ad, amellett, hogy az oldal a saját szerverünkön sokkal gyorsabban fut megjelenik, mint ott. Amikor egy felhasználó általában 4 mp-et vár arra, hogy az oldal letöltődjön, akkor ezek a másodpercek igenis számítanak.

A Magento talán egyetlen hátránya, hogy tárhely és erőforrás igényes, így nem mindenhova célszerű feletepíteni. A hosting cégek sok esetben korlátozott hosszúságú mysql kapcsolatot engednek meg, és ebbe általában a Magento belehal, ilyenkor a szűkítés keresések pl. nem működnek.

De a tárhely cégek közötti különbségek sok esetben más weboldalakná, portáloknál is előjönnek, ezért webáruház vagy portál esetében célszerű olyan tárhelyszolgáltatót választani, aki nem spórol az erőforrásokkal, az évi 9.990 Ft-os tárhelyeket pedig ilyen esetben célszerű elfelejteni! A komoly hosting cégek havi 5.000-15.000 Ft-nál kezdődnek, sok esetben érthetetlen, hogy egy 1-4 milliós befektetés után a megrendelőknek miért nem ér ennyit a biztonság és a sebesség?


Szeretnék értesülni az e-commerce.blog.hu új bejegyzéseiről.

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

2 komment · 1 trackback

Címkék: biztonság webáruház hosting magento webáruház készítés

A bejegyzés trackback címe:

https://e-commerce.blog.hu/api/trackback/id/tr901716486

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tárhelyszolgáltatók feketelistája 2010.02.07. 16:27:40

Itt lenne az ideje létrehozni. Néztem a guglit, nincs ilyen. Csak kisebb forgalmú fórumokat találtam, ahol egy-egy póruljárt webmester vagy honlaptulaj adta ki a mérgét, közöttük olyan "szolgáltatók" miatt, akikkel nekünk is voltak különös ka...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kolbert István 2010.01.31. 12:45:14

A cikkolvásók biztosan örülnének ha ilyenkor mondanál több példát is ajánlott tárhelyszolgáltatókra ;)

Ernő007 · http://www.webseo.hu 2010.01.31. 13:02:14

@Kolbert István: Azt a szolgáltatót ahol nem megy, azt nem akarom mondani, max privátban...

Ahol eddig nem volt probléma:
microware.hu/
zl.hu

A többieknek mind mi, vagy saját dedikált/virtuális szerver hostolja a Magentot.

E-commerce - Kereskedj JÓL a weben!

Hasznos blog webáruház fejlesztésén gondolkodó cégeknek vállalkozásoknak. Kikerülhető csapdák melyeket a nem kompetens cégek jelentenek és bizonyítottan működő eszközök, melyekkel a profit növelhető. Felület e-kereskedőknek tapasztalataik megosztására.
További kérdések, információk: horvath@webseo.hu

OptimumClick PPC Agency Manchester UK

© Horváth Ernő - A blog tartalmát a szerzői jog védi. A bejegyzések bármely része magáncélokra, nem-üzleti jellegű weboldalakhoz változtatás nélkül és a forrásra való pontos és megfelelő hivatkozással ( e-commerce.blog.hu) szabadon másolható, terjeszthető elektronikus és nyomtatott formátumban. Üzleti jellegű felhasználás csak a szerző írásos engedélyével lehetséges, minden jogszerűtlen felhasználás 10.000 Ft+Áfa/szó összegű kártérítést von maga után.

Friss topikok

Linkblog

süti beállítások módosítása