Árösszehasonlító oldal profilok

2009.08.27. 21:30 Ernő007

Előző írásomban sorra vettem a nagyobb magyar árösszehasonlító oldalakat és azokat főbb főleg külső szempontok szerint néztem át. Most azonban megpróbálom ezen oldalakt aszerint elemezni, hogy a látogatók hogyan viselkednek rajta, honnan jönnek, mit csinálnak merre mennek tovább.

Miért fontos ez nekünk? Először is ha megnézzük, akkor szinte az összes árösszehasonlító oldal a számítástechnika, illetve a technikai kütyükre épít. Ezt azt hiszem, hogy nem kell magyaráznom, hogy miért van így. De azon belül, vajon melyik oldal a legerősebb? Mit csináljak akkor, ha csak notebookokat áruló webáruházam van, vagy mit csináljak akkor, ha mondjuk csak mp3 lejátszókat árulok? Vajon melyik oldal lesz számomra ideálisabb? Egyáltalán meg lehet ezt becsülni valamennyire is?

Laptop szóra keresve például jelenleg az Olcsobbat.hu a 6. találat.
Notebook szóra keresve például jelenleg az Arukereso.hu a 6. találat.

A fenti példából jól látszik, hogy az egyes árösszehasonlító oldalak nem azonos profilú látogatókat vonzanak. Nézzük tehát meg, hogy melyik oldal milyen profillal rendelkezik, és eszerint válasszuk ki magunknak a megfelelőt. Természetesen akár az összes oldalt is kiválaszthatjuk, de lehet, hogy egyikre feleslegesen fizetjük ki az export modul árát.

Árukereső.hu esetében top 5 termék kulcsszó a keresők irányából:
- lcd tv
- mp3 lejátszó
- mp4
- webkamera
- wifi router

Árgép.hu esetében ugyanez:
- nas
- htc touch hd
- dvd író
- micro sd

Olcsóbbat.hu esetében ugyanez:
- külső merevlemez
- laptopok
- sd kártya
- mp3 lejátszó
- porszívó

Kirakat.hu esetében ugyanez:
- pro plan puppy
- samsung gt-s5230
- acer aspire one
- royal canin mini
- nokia 5630

Várom véleményetek, hogy kinek melyik oldal hozott nagyobb forgalmat milyen témában!

Segítségeteket köszönöm!


Szeretnék értesülni az e-commerce.blog.hu új bejegyzéseiről.

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://e-commerce.blog.hu/api/trackback/id/tr31216418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

E-commerce - Kereskedj JÓL a weben!

Hasznos blog webáruház fejlesztésén gondolkodó cégeknek vállalkozásoknak. Kikerülhető csapdák melyeket a nem kompetens cégek jelentenek és bizonyítottan működő eszközök, melyekkel a profit növelhető. Felület e-kereskedőknek tapasztalataik megosztására.
További kérdések, információk: horvath@webseo.hu

OptimumClick PPC Agency Manchester UK

© Horváth Ernő - A blog tartalmát a szerzői jog védi. A bejegyzések bármely része magáncélokra, nem-üzleti jellegű weboldalakhoz változtatás nélkül és a forrásra való pontos és megfelelő hivatkozással ( e-commerce.blog.hu) szabadon másolható, terjeszthető elektronikus és nyomtatott formátumban. Üzleti jellegű felhasználás csak a szerző írásos engedélyével lehetséges, minden jogszerűtlen felhasználás 10.000 Ft+Áfa/szó összegű kártérítést von maga után.

Friss topikok

Linkblog

süti beállítások módosítása